Kasa (POS) s maloprodajom

Aplikacija je dizajnirana za korištenje na maloprodajnim mjestima te se sastoji od nekoliko modula:

  • Adresar – u kojem se upisuju svi podaci o dobavljačima, suradnicima i krajnjim kupcima
  • Artikli – u kojem se nalazi popis i podaci o svim proizvodima i uslugama
  • Kalkulacija – modul za generiranje kalkulacije
  • Kasa – modul za generiranje standardnih i R1 računa
  • Predujam – modul za generiranje računa za predujam
  • Ponuda – modul za generiranje ponuda
  • Ura – modul za ulazne račune

Aplikacija sadrži početni izbornik sa svim elementima potrebnim za vođenje maloprodajne, ali i veleprodajne blagajne.

Slika-1

Klikom na gumb “Postavke” dolazimo na modul za osnovne postavke kase i podatke o Vašoj tvrtki koji se ispisuju na dokumente koje printate

Slika-2

Drugim modulima moguće je pristupati i putem funkcionalne alatne trake povrh radne površine, dostupne u svakom trenutku za vrijeme rada u aplikaciji.

Slika-3

Prije početka rada u aplikaciji potrebno je popuniti „artikle“ i „adresar“. To su jednostavne baze podataka koje sadrže artikle s kojima radimo odnosno dobavljače ili kupce s kojima surađujemo.

Kod unosa artikla uz šifru i naziv proizvoda moguće je unjeti i bar code te taj podatak koristiti kod izrade računa, naravno uz korištenje bar code čitača. Postoji opcija importa postojeće baze podataka iz excel tablice.

Slika-4

Unosom artikla i maloprodajnih cijena imamo kreiran cjenik.

Slika-5

Adresar možete koristiti za poslovne partnere i za ostale suradnike i prijatelje budući da postoji rubrika “Kategorija”.

Slika-6

Početak rada započima na dijalogu „kalkulacija“ koja predstavlja svojevrsnu ulaznu primku. Tu također radimo izračun rabata i cijena.

Slika-7

Možete napraviti preglede po svim kriterijima i ispis.

Slika-8

Kad smo napravili popis artikala te artikle zaprimili na skladište možemo nastaviti sa radom tj. prodajom. Krećemo u izradu računa, KASA.

Dodavanje artikala na račun može se raditi po kriterijima po želji, u primjeru dodaju se preko „oznake artikla“ gdje se nakon uneših prvih par znakova učitava izbornik čiji se izbor sužava sa unošenjem detaljnije oznake. Dodavanje je moguće na isti način definirati i preko bar coda ili „nazova robe“.

Slika-9

Nakon unosa artikala moguće je napraviti i R-1 račun gdje se podatci automatski kopiraju, a otvara se izbornik da odaberemo kupca iz našeg na početku definiranog adresara.

Slika-10

Također je moguće u svakom trenutku doći na modul “Izvješća”

Slika-11

Slika-12

Slika-13